Genom att använda denna webbplats samtycker du till användande av cookies. Jag förstår!Vad är cookies?

Design & produktion

Grafisk profil för Länsstyrelsen Uppsala Län

Visuell identitet för Länsstyrelsen Uppsala Län

Länsstyrelsen Uppsala Län var i behov av en ny visuell identitet och Byrå 4 tilldelades det ärofyllda uppdraget att skapa den. Den nya identiteten skulle ha ett modernare grafiskt uttryck men dock bibehålla sin gamla logotyp. Symboliken skulle kopplas till Uppsala Län men undvika traditionella Uppsala-symboler så som Uppsala Slott och Uppsala Domkyrka eller landskapsdjur. Länsstyrelsen representerar hela Uppsala län och inte bara staden, dessutom fanns en önskan att symboliken skulle vara unik och inte använd av andra.

Byrå 4 började skissa på olika idéer för att hitta en symbolik och ett formspråk med de givna förutsättningarna. När den vinnande idén kläcktes kändes allt självklart, den perfekta symboliken och ett bra utgångspunkt för ett snyggt grafiskt manér var Uppsalaåsen – rullstensåsen som sträcker sig som en ryggrad genom hela länet och är en livsnerv för dess invånare genom att vara en del av dricksvattenförsörjningen.

I samråd med kunden (Länsstyrelsen Uppsala Län) tog Byrå 4 fram skisser och arbetade fram ett tilltalande grafiskt manér som rimmar med Länsstyrelsens verksamhet. Med en symbolik hämtad från rullstensåsen och stenar skapades vackra grafiska element som går genom hela den visuella identiteten. De grafiska elementen bäddades in i en helhet med profiltypsnitt, profilfärger, layout- och designprinciper för att skapa en fullständig grafisk profil.

Vill du prata med oss?

Alla uppdrag är välkomna, stort som smått. Fyll i och skicka dina uppgifter så kontaktar vi dig.

animerad illustration av pratbubbla